Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Φωτιά έκαψε έκαταση 80 στρεμάτων στην περιοχή Κολάτα
Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απεσόβησε μεγάλη καταστροφή
2013-06-22

Φωτιά στο νότιο ρείθρο της Λεοφώρου Χανίου, στην περιοχή Κολάτα, ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 22/6/2013.
Με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την βοήθεια δύο αεροπλάνων και ενός ελικοπτέρου η φωτιά, η οποία βοηθούντων των ισχυρών ανέμων θα μπορούσε να πάρει τεράστιες διαστάσεις, περιορίστηκε σε ρεματιά με μήκος μετώπου περίπου 3 χιλιομέτρων αφού έκαψε αγροτικές και δασικές εκτάσεις επφάνειας περίπου ογδόντα στρεμμάτων.

Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά, στον δρόμο Χανίου, αμέσως μετά την πρώτη ανηφόρα της θέσης Κολάτα
Στον τόπο η Πυροσβεστική έστειλε 15 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρο τμήμα ενώ από την Ελευσίνα απογειώθηκαν αεροσκάφη τα οποία με εύστοχες ρίψεις εμπόδισαν την επέκταση.
Σημαντική ήταν και η παρουσία μελών της ομάδας εθελοντών Κούρος με δύο οχήματα και ένα δίκυκλο «εκτός δρόμου» οι οποίοι τέθηκαν στην διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Επί τόπου έσπευσαν επίσης, εκ μέρους του Δήμου Μεγαρέων, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ζάλης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Σακελλαρίου και ένα βυτιοφόρο όχημα τροφοδοσίας των πυροσβεστικών οχημάτων.
Στην διάθεση της επιχειρησης, σε κατάσταση ετοιμότητας, ήταν όλα τα σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου, χωρίς όμως να γίνει απαραίτητη η βοήθειά τους.

Η φωτιά ακολούθησε την ρεματιά με κατεύθυνση την περιοχή "Κάρβουνο"
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου