Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

"Σε μεγάλη αμφιβολία το μέλλον του Βύζα" δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ.


 Ρεπορτάζ: Μάριος Ρεντίφης
Μία δύσκολη και κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά από αύριο για την ομάδα του Βύζαντα. Αν και η παραμονή στην Football Leaque επετεύχθη, η σύσταση της ομάδας με τη σημερινή της μορφή είναι αμφίβολη έως αβέβαιη.
Την πρόθεση τους να αποχωρήσουν από την ομάδα, και να δώσουν την ΠΑΕ σε όποιον μπορεί να τη λειτουργήσει ανακοίνωσαν στην άτυπη συνέλευση οι κύριοι Κοσσυβάκης και Μαυρονάσσος.
Τα οικονομικά δεδομένα που ανέπτυξε ο δεύτερος, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για τη συνέχιση της ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία. Η ζημία που εμφανίζει η ΠΑΕ ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, ενώ για να ξεκινήσει τη νέα σεζόν χρειάζονται επιπλέον 110.000 ευρώ περίπου.
Άμεσα, μέχρι τις 15 του μήνα, πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 50.000 ευρώ για την αδειοδότηση της ομάδας για τη σεζόν ‘13-’14, κάτι που δεν μπορεί να καλύψει το σημερινό μετοχικό σχήμα.

Βοήθεια από τους φιλάθλους

Την έμπρακτη στήριξη απ΄ όλους τους Μεγαρίτες ζήτησαν οι δύο εκπρόσωποι της ομάδας. Η μόνη ίσως άμεσα εφαρμόσιμη λύση που κατατέθηκε στο τραπέζι της 3ωρης συζήτησης, είναι η σύσταση μιας επιτροπής από ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα, οι οποίοι είτε θα ενισχύσουν την ομάδα για τα άμεσα οικονομικά έξοδα, είτε θα αναλάβουν να βρουν χορηγούς που θα προσφέρουν το απαιτούμενο ποσό. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε όλοι όσοι συνεισφέρουν να αποκτήσουν ισάριθμο αριθμό μετοχών.
Δυστυχώς όμως, η συνέχιση της ομάδας είναι αμφίβολη, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που επικρατεί στην αγορά. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της «δράσης» της επιτροπής, αξίζει να αναφέρουμε τη φράση του προέδρου στο τέλος της συζήτησης: «Έχει λόγο ύπαρξης η ιστορική ομάδα, αν σε μια συγκέντρωση έρχονται 20 άτομα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου