Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΓΕΡΑΝΕΙΑ». ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


Μεγάλη συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, με θέμα την έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου Μεγάρων και Ιεράς Μονής Αγ. Παρασκευής, για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ την κατασκευή Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου πολιτιστικών προϊόντων «ΓΕΡΑΝΕΙΑ».
Το θέμα συζητήθηκε πάνω από δύο ώρες, με πολλές τοποθετήσεις, αλλά και ενστάσεις από τους δημοτικούς συμβούλους. Η διοίκηση, από την μεριά της, μέσω του Δημάρχου, αλλά και του αρμόδιου για το έργο Αντιδημάρχου, παρουσίασε την θέση της, δηλώνοντας μάλιστα, πως ο ίδιος ο δήμος ζήτησε να έχει συμμετοχή στο έργο (σαν απάντηση σε εκείνους, που δήλωναν πως πιέστηκε ο δήμος να συμμετέχει) και πως υπάρχει σχετικός φάκελος, που υποδεικνύει τις νομικές διαδικασίες, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα από την πολεοδομία και τις τεχνικές υπηρεσίες.
Από την μεριά της αντιπολίτευσης τώρα, διαπιστώθηκαν προβλήματα στην υλοποίηση του έργου, καθότι, έγραφα που διαβίβασε στο δημοτικό συμβούλιο και παρουσίασε ο κ. Μπερδελής, φαίνεται να εμφανίζονται νομικά κολλήματα στην διενέργεια φακέλου για κατάθεση πρότασης, που αφορούν πρόστιμα που έχουν πέσει για το έργο (άρα φαίνεται αυτομάτως να το καθιστούν και παράνομο) αλλά και για πολλές άλλες τεχνικές διαδικασίες.
Αποκεί και πέρα, τα πράγματα φαίνεται να απλοποιούνται. Τουλάχιστον στη θεωρία. Η διοίκηση το θέλει το έργο, ποντάροντας μάλιστα στα μέχρι τώρα έγραφα (που έχει στην δική της κατοχή), που δηλώνουν την νομιμότητα του, στην αξιοπιστία (όπως εκφράζεται από την διοίκηση φυσικά) των έργων έναντι των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αλλά και στα οφέλη που θα έχει η πόλη με αυτό το έργο (τα οποία βέβαια, δεν παρουσίασε η διοίκηση). Ενώ η αντιπολίτευση, διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το έργο, όχι λόγω αντίρρησης με την εκκλησία, όπως δηλώνει, αλλά λόγω ελλιπή φακέλου και στοιχείων, που να μπορούν να σταθούν ικανά, να περάσουν το έργο στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, κάνοντας το υλοποιήσιμο.
Οι απόψεις διίστανται, και στο τέλος θα φανεί και αν το έργο θα μπορέσει να περάσει και πραγματοποιηθεί, αλλά και αν όντως ο δήμος, ανέλαβε ένα έξτρα οικονομικό φορτίο, για ένα έργο, που θα μπορούσε να αναλάβει εξολοκλήρου η εκκλησία, χωρίς την απαραίτητη συμμετοχή του δήμου.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου