Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δωρεά του εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνου το Πνευματικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής Μεγάρων Εγκαινιάσθηκε από τον Επίσκοπο Δωρόθεο την Δευτέρα 29/7



Εκατοντάδες ενοριτών της Αγίας Παρασκευής Μεγάρων αλλά και μέλη άλλων ενοριών παρευρέθηκαν την 29/7/2013 στα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Αγίας Παρασκευής.
Το Κέντρο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, καλύπτει έκταση 200 τ.μ. και η ολοκλήρωσή του πραγματοποιήθηκε με δωρεά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου ο οποίος ανταποκρίθηκε στην έκκληση η οποία του έγινε από τον τέως συνεργάτη του, πλοίαρχο εμπορικού ναυτικού, Γιάννη Νικ. Μπέη.
Ο καπετάν Γιάννης, γιός του επί δεκαετίες εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου ή Παπανικολή ή Παπαμπέη με την μεσολάβησή του είδε το όνειρο του μακαρίτη πατέρα του να γίνεται πραγματικότητα μετά από 44 χρόνια!

 
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος Δωρόθεος ενώ μεταξύ των εκατοντάδων ενοριτών οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το προαύλιο του Ιερού Ναού παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης, η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων Θωμάς Κεφαλόπουλος, όλοι οι Αντιδήμαρχοι Μεγαρέων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Τιμώμενο πρόσωπο ο ίδιος ο δωρητής, Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος με διακριτικότητα παρακολουθούσε την συμμετοχή και τη χαρά των προσκεκλημένων για το έργο το οποίο ολοκλήρωσε.

Μετά τον αγιασμό οι προσκεκλημένοι εισήλθαν στο Πνευματικό Κέντρο, μια ευρύχωρη αίθουσα με μελετημένο φωτισμό, επαρκή κλιματισμό, μαρμάρινο πάτωμα και καρέκλες στις οποίες μπορούν να καθήσουν 180 άτομα. Πολλοί προσκεκλημένοι παρέμειναν όρθιοι!
Η χωρητικότητα του Κέντρου δεν ήταν ικανή να στεγάσει τις εκατοντάδες των προσκεκλημένων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επισκοπος Ελευσίνος Δωρόθεος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου