Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Τι πρέπει να ξέρεις για το χαράτσι της ΔΕΗ

Σχετικά με την εξόφληση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) έτους 2012 μέσω των λογαριασμών ρεύματος, η ΔΕΗ ενημερώνει τους πελάτες.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές διευκρινίσεις του Υπουργείου Οικονομικών, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, θα ξεκινήσει η έκδοση λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν το ΕΕΤΑ 2013.
Ως εκ τούτου, στις 22 Ιουνίου 2013 η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ 2012. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη, όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΗΔΕ 2012, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.
Αν κάποιος πελάτης εξοφλήσει εκπρόθεσμα (μετά την 22α Ιουνίου 2013) λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνει ΕΕΤΗΔΕ 2012, το ποσό που θα έχει καταβληθεί για το ΕΕΤΗΔΕ θα πιστωθεί και θα εμφανιστεί διακριτά στο πρώτο λογαριασμό ρεύματος που θα εκδοθεί μετά την 22α Ιουνίου 2013, καθώς η οφειλή ΕΕΤΗΔΕ 2012 θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία.

Αν οποιοσδήποτε εκ των ως άνω πελατών αυτών, επιθυμεί να του επιστραφούν τα χρήματα που θα έχει καταβάλει για το ΕΕΤΗΔΕ 2012 νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και επίδειξη της ταυτότητάς του – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο, μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να παραλάβει το αντίστοιχο ποσό.
Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες – πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ – είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770.
Τέλος, η ΔΕΗ ζητά την κατανόηση για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν αναπόφευκτα κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης, που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος, και θέλει να διαβεβαιώσει το σύνολο των πελατών ότι, εξ αρχής κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αποστολή αυτή, που σε μια δύσκολη συγκυρία της ανατέθηκε από την Πολιτεία, καθώς και για την ελαχιστοποίηση των σχετικών προβλημάτων.

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Στη “σκιά” της διαρροής εγγράφου από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο, ξεκίνησε το συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα, με τον Πρόεδρο της...
Κ. Ασκούνη, να δηλώνει πως «εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάργηση νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων και στην απόλυση του προσωπικού τους, θα καταρρεύσει ότι έχει παραμείνει όρθιο».
«Δεν υιοθετούμε οριζόντιες πολιτικές που μπορεί να ακρωτηριάσουν τα κοινωνικά δίκτυα της αυτοδιοίκησης, και να την απογυμνώσουν από χρήσιμο ανθρώπινο δυναμικό που καλύπτει πραγματικές ανάγκες και συμβάλει στην αποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ και στην εξυπηρέτηση των δημοτών», απάντησε από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών, Ε. Στυλιανίδης.
Ο Υπουργός σημείωσε πως συζητά με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την υιοθέτηση αντικειμενικών κριτηρίων, που θα εφαρμοστούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, αναφορικά με την κινητικότητα των εργαζομένων, ώστε να μην πληγούν οι κοινωνικές δομές της.
Πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τις διαφαινόμενες καταργήσεις Νομικών Προσώπων, τονίζοντας, ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο, χωρίς την συγκατάθεση των αιρετών, καθώς η αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα».
«Πρέπει να γνωρίζουμε, ενόψει και των Δημοτικών Εκλογών, ποια Αυτοδιοίκηση θέλει η κυβέρνηση, ποιο ρόλο επιθυμεί να της επιφυλάξει» είπε ο κ. Ασκούνης.
Πάντως, ο κ. Στυλιανίδης, δεν τοποθετήθηκε στο ζήτημα της διεξαγωγής του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών,
Να σημειωθεί πως στην αίθουσα της συνεδρίου βρέθηκαν εργαζόμενοι σε ΟΤΑ, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για το ενδεχόμενο κατάργησης των κοινωνικών δομών των δήμων.

''ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ''...

Με την εφαρμογή ειδικών αντικειμενικών κριτηρίων θα εφαρμοσθεί η «κινητικότητα» των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την δέσμευση αυτή ανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας...
στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) στα Ιωάννινα.  Στην ομιλία του ο υπουργός αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της «κινητικότητας» τονίζοντας μεταξύ άλλων οτι:
     Το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν υιοθετεί οριζόντιες πολιτικές που μπορεί να ακρωτηριάσουν τα κοινωνικά δίκτυα της αυτοδιοίκησης και να την απογυμνώσουν από χρήσιμο ανθρώπινο δυναμικό.
     Συζητούμε με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την υιοθέτηση ειδικών αντικειμενικών κριτηρίων που θα εφαρμοστούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσον αφορά την κινητικότητα.
    Θα προστατευθούν επαρκώς τα κοινωνικά δίκτυα, θα διαφυλαχθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι εργαζόμενοι και θα εξυγιανθούν Δήμοι που καθίστανται προβληματικοί λόγω μισθολογικού κόστους.
    Οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν, να απορροφηθούν κατά το δυνατόν από αυτοδιοικητικές δομές, γι αυτό και προωθούμε θεσμικά και την ενίσχυση της ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας.
    Για τα οικονομικά των Δήμων ο κ. Στυλιανίδης προανήγγειλε πως θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενισχυσή τους με αξιοποίηση της περιουσίας των ΟΤΑ, μίσθωση σχολικών κτηρίων, προσοδοφόρων, κλπ. Επίσης πολιτικές βελτίωσης ιδίων εσόδων ΟΤΑ, όπως η διασύνδεση με Υποθηκοφυλακεία – Κτηματολόγια, επανυπολογισμός με πιο δίκαιο τρόπο του προστίμου από το τέλος αυθαίρετης κατάληψης, καθορισμός ανεπίδεκτων είσπραξης εσόδων ενώ το τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων να καταβάλλεται σε δόσεις, κλπ.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ;


Δεν ξέρουμε τι γεύση άφησε στους πολίτες το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης με τον απολογισμό των πεπραγμένων από την διοίκηση του κ. Μαρινάκη για το 2012, όμως σίγουρα, δεν κυριάρχησε και η απόλυτη ευτυχία. Όπως μάλιστα τόνισε και ο ίδιος ο δήμαρχος, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εκθείασε βέβαια, τα έργα και τις ενέργειες που έχει προβεί η διοίκηση του, παρουσιάζοντας μάλιστα και σε νούμερα την κατάσταση, όμως τι να το κάνεις, όταν στο τέλος, κυριαρχεί η αβεβαιότητα. Εξ ου και ο τίτλος «απολογισμός η τραγωδία» καθότι, όταν μετά από μια περίπου μια ώρα ομιλίας του δημάρχου, με στοιχεία, καταλήγουμε στο «ήμαστε πολύ δύσκολα», τότε, τι άλλο μπορείς να υποθέσεις.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΗΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ


Υπερηφάνεια δήλωσε για τα πεπραγμένα της διοίκηση του ο δήμαρχος κ. Μαρινάκης, αποκαλύπτοντας όσα έχουν γίνει με αριθμητικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό, αλλά και όσα έχει σκοπό να πραγματοποιήσει στο μέλλον και μέχρι τις επόμενες εκλογές το επόμενο καλοκαίρι. Η αλήθεια βέβαια είναι, πως τα νούμερα μας μπερδέψανε λίγο, καθότι δεν ήμαστε και όλοι λογιστές για να μπορούμε να καταλάβουμε τα ισοζύγια, τα έσοδα τα έξοδα και τους γενικότερους υπολογισμούς. Όμως το ότι υπήρξαν και νούμερα και πήραμε μια μυρωδιά (στο μιλητό βέβαια, χωρίς κατατεθειμένα παραστατικά) ίσως κάτι να σημαίνει. Επαναλαμβάνουμε βέβαια, πως τα έργα, δεν είναι στα χαρτιά, αλλά στο δρόμο και στο μάτι του πολίτη. Λίγο τον ενδιαφέρει τον πολίτη να ακούει από τον κ. Μαρινάκη πως δαπανήθηκαν 52 εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα ΕΣΠΑ για έργα της πόλης, αν αυτό δεν φαίνεται και στην πράξη. Εκεί κρίνεται μια διοίκηση και όχι στην απαραίτητα αριθμητική θεωρία, την οποία όπως είπαμε, πολύ θα την ακούσουν, λίγοι θα την καταλάβουν.

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ


Τις εντυπώσεις έκλεψε η τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, που τώρα τελευταία δείχνει να είναι πολύ στα πάνω της, σύμφωνα πάντα με μυστικές δημοσκοπήσεις. Ο κ. Σταμούλης, μιλώντας με στοιχεία και εκθέτοντας μάλιστα μπροστά στην κάμερα, τα σχετικά αποδειχτικά, επιτέθηκε στην διοίκηση Μαρινάκη και στον ίδιο τον δήμαρχο, για τον τρόπο που λειτουργεί και αποφασίζει για την πόλη μας, ενώ παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μια δήλωση του κ. Μαρινάκη σε τοπική εφημερίδα (το απόκομμα της οποίας παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο) που ανέφερε, πως από τον δήμο θα φύγει όποτε το αποφασίσει εκείνος, εκφράζοντας την αντίδραση του για την αλαζονική στάση του κ. Μαρινάκη. Ακόμη, παρουσίασε στοιχεία, για την ανάθεση έργων σε εταιρίες, οι οποίες δεν ανήκουν στα Μέγαρα και κατά συνέπεια δεν βοηθούν την Μεγαρίτικη επιχειρηματικότητα, εκθέτοντας έτσι, την αντίφαση του κ. Μαρινάκη, όταν προεκλογικώς, έλεγε πως τα χρήματα πρέπει να δίνονται σε Μεγαρικές εταιρίες για να αλληλοϋποστηριζόμαστε. 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΡΓΑ


Ενδιαφέρων είχε και η τοποθέτηση του κ. Στρατιώτη, ο οποίος εκθειάζοντας το έργο της δικής του διοίκησης, αλλά και εκείνης του Λιάντρου, αναφέρθηκε στη διαδικασία των έργων και της ανάπτυξης, επικρίνοντας την διοίκηση για έργα που έχουν μείνει μόνο στα λόγια και δεν έχουν προχωρήσει στην πράξη. Πάντως, σύμφωνα με φήμες και προσπαθώντας να διαβάσει κάποιος την σκέψη του πρώην δημάρχου, πίσω από την ομιλία του, φάνηκε να προετοιμάζεται η αποχώρηση του από τον πολιτικό στίβο. Επίσημα δεν ανακοίνωσε κάτι, όμως κάποιες του κουβέντες, εκεί μας ώθησαν, χωρίς πάλι, να ήμαστε και σίγουροι. Το μέλλον θα δείξει.
 

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Παράπονα εκφράζει η κοινωνία των Μεγάρων για την θεματολογία του δημοτικού συμβουλίου και την στάση της διοίκησης, αλλά και όλων των δημοτικών συμβούλων, στα θέματα της καθημερινότητας. Τα οποία, όπως λένε χαρακτηριστικά, μάλλον περίσσευαν.  Είναι αυτό που αναφέραμε και σε κάποια προηγούμενη ανάρτηση. Τι να τα κάνει τα έσοδα και τα έξοδα η γιαγιούλα, όταν δεν μπορεί να περπατήσει στο πεζοδρόμιο. Τι να τα κάνει τα εκατομμύρια και τους ισολογισμούς, όταν δεν μπορεί να βγει να αφήσει τα σκουπίδια της έξω, αφού δεν υπάρχουν κάδοι. Τι να τα κάνει τα εκατομμύρια όταν η πόλη, είναι έρμαιη στις διαθέσεις κακοποιών που χωρίς δισταγμό, εισβάλουν στα σπίτια και κλέβουν και βιάζουν. Τι να τα κάνουν τα εκατομμύρια, άνθρωποι που δεινοπαθούν για να ζήσουν, όπως είναι οι υπάλληλοι του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και παρόλο αυτά, δεν τους δίνει κανένας σημασία και ειδικά ο ίδιος ο δήμαρχος. Ωραία όλα όσα ακούμε και μας λένε. Με τα προβλήματα της κοινωνίας, ποιος θα ασχοληθεί.

ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Αρνητική εντύπωση προκάλεσε στην κοινή γνώμη, η αναφορά του κ. Μαρινάκη στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, στο παιδί του κ. Σταμούλη. Αφορμή για αυτό, στάθηκε η πρόσληψη του γιου του κ. Σταμούλη, την οποία εν μέσος πλην σαφώς, υπονόησε ο δήμαρχος πως δεν έγινε και με τόσο αξιοκρατικά κριτήρια. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον κ. Σταμούλη, ο ποίος διευκρίνισε την διαδικασία πρόσληψης του γιου του και παράλληλα, τόνισε πως δεν είναι δυνατόν, να θεωρείται πως προχωρά σε προνομιακή διαχείριση, όταν από τα τρία του παιδιά, τα δύο είναι άνεργα. Μάλιστα υπήρξε και παρέμβαση κι άλλων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι και κατέκριναν την στάση αυτή του δημάρχου, το να αναφερθεί στο παιδί του κ. Σταμούλη, από την στιγμή που η συζήτηση δεν είχε σαν θέμα το γιο του κ. Σταμούλη, αλλά την πόλη των Μεγάρων και συνολικά των πολιτών της.

ΠΟΜΩΝΗΣ: ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ


Δεν χωρά αμφιβολία, πως η είδηση της μέρας, δεν είναι άλλη από την ανακοίνωση της παραίτησης του δημοτικού συμβούλου κ. Πομώνη μόλις ολοκληρώσει την διαδικασία διαλεύκανσης της ΔΕΥΑΜ. Η συζήτηση, είναι καιρό που έχει πάρει φωτιά με καταγγελίες εκατέρωθεν από διοίκηση και αντιπολίτευση και το θέμα πλέον, φαίνεται πως θα αναλάβει η δικαιοσύνη. Πάνω εκεί λοιπόν, υπήρξε και η σχετική τοποθέτηση του κ. Πομώνη, ο οποίος βρέθηκε σε σκληρή αντιπαράθεση τις προηγούμενες μέρες με την διοίκηση και προσωπικά με τον δήμαρχο κ. Μαρινάκη. Μένει να δούμε, αν θα αλλάξει κάτι στην απόφαση αυτή του κ. Πομώνη.
 
 
 

Μετατρέπουν τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου για να απολύουν υπαλλήλους πιο εύκολα
- 38.000 υπάλληλοι σε 66 Ταμεία και φορείς κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς θέση εργασίας
- 384 φορείς των Δήμων καταργούνται και οι 16.241 υπάλληλοι βγαίνουν σε
διαθεσιμότητα
- Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο φέρνουν απολύσεις σε όλους τους φορείς

Με τρικ πλέον γίνεται προσπάθεια για να εξασφαλιστούν οι απολύσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο. Μια μεγάλη δεξαμενή που “ανακαλύφθηκε” είναι οι 38.000 υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που υπηρετούν αυτή τη στιγμή.
Πρόκειται για υπαλλήλους 66 συνολικά φορέων μεταξύ των οποίων είναι και το ΙΚΑ με 6.500 υπαλλήλους, αλλά και ο ΟΑΕΔ με 4.500 υπαλλήλους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν το σχέδιο προβλέπει την μετατροπή των φορέων αυτών από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου έτσι ώστε να μην υπάρχει το συνταγματικό κόλλημα της κατάργησης της θέσης ενός υπαλλήλου και να μπορούν να απολύονται με μόνο την καταβολή αποζημίωσης.
Ανάλογο είναι το σχέδιο και για τους 384 φορείς των Δήμων όπου υπηρετουν 16.241 υπάλληλοι. Πρόκειται για υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, περιβάλλοντος, πρόνοιας κλπ. Το ένα σενάριο μιλάει για κατάργηση των φορέων αυτών και μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους απευθείας στους Δήμους με αντίστοιχη μεταφορά και των υπαλλήλων των απαραίτητων δομών ( π.χ.παιδικοί σταθμοί) ενώ το πλεονάζον προσωπικό θα περνάει σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Το δεύτερο και χειρότερο σενάριο λέει μετατροπή των φορέων αυτών σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και απόλυση των υπαλλήλων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” ανάλογες κινήσεις αναμένεται να γίνουν με μετατροπή ΝΠΔΔ του τομέα έρευνας με 3.213 υπαλλήλους σε ΝΠΙΔ, αλλά και συγχωνεύεις και καταργήσεις ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ με 1.024 υπαλλήλους, ενώ παράλληλα αναμένεται μετατροπή 62 επιμελητηρίων με 1.015 υπαλλήλους σε ΝΠΙΔ, αλλά και κατάργηση 7 κοινωφελών ιδρυμάτων πρόνοιας με 227 υπαλλήλους όπως και μετατροπή 12 αθλητικών κέντρων με 194 υπαλλήλους σε ΝΠΙΔ.

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ αν στην Ελλάδα ζουν περισσότεροι Γιώργηδες ή Γιάννηδες; Κι αν πράγματι λέγονται Μαρίες οι πιο πολλές γυναίκες στη χώρα μας; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να λάβετε απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Ο Χάρης Φουνταλής, ο οποίος έχει σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Indiana University στο Bloomington των ΗΠΑ και έχει ασχοληθεί με την έρευνα στη γνωσιακή επιστήμη, είχε ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες. Για τον λόγο αυτόν πραγματοποίησε μια πρωτότυπη έρευνα χρησιμοποιώντας τις ενδεδειγμένες στατιστικές μεθόδους με τις οποίες διακρίβωσε ποια είναι τα πιο κοινά ελληνικά ονόματα.

"Ηθελα να απαντήσω σ' ένα ερώτημα που είχα από μικρό παιδί: είναι περισσότεροι οι Γιάννηδες, οι Κωστήδες, οι Δημήτρηδες ή ποιοι είναι τέλος πάντων οι πιο πολλοί; Η έρευνα μου έμαθε κάτι που δεν ήξερα: ότι χωρίς καμιά αμφιβολία οι πιο πολλοί είναι οι Γιώργηδες. Οσο για τις Μαρίες στις γυναίκες, αυτό μάλλον το περίμενα. Παράλληλα, ήθελα να εξοικειώσω τους αναγνώστες με ορισμένα στοιχειώδη θέματα στατιστικής", λέει

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά:

Πρώτο και εκτός συναγωνισμού είναι το όνομα Γιώργος, με τα Δημήτρης, Κωνσταντίνος και Ιωάννης να ακολουθούν, ενώ στις γυναίκες την πρωτοκαθεδρία έχει το Μαρία και έπονται κατά σειρά συχνότητας το Ελένη, το Αικατερίνη και το Βασιλική.

Κάνοντας αναγωγή στον γενικό πληθυσμό της χώρας - και θεωρώντας ότι αποτελείται από 10 εκατομμύρια κατοίκους, το 50% των οποίων άνδρες και το 50% γυναίκες, ο κ. Φουνταλής διαπίστωσε πως με βεβαιότητα 95% στην Ελλάδα ζουν περισσότερες από 342.600 Μαρίες, πως αν κάποιος φωνάξει Γιώργος θα ανταποκριθούν περισσότεροι από 171.000 Ελληνες και πως στο όνομα Ελένη ακούν σχεδόν 199.000 γυναίκες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις τριάδες ονομάτων Δημήτρης - Κώστας - Γιάννης και Ιωάννα - Δήμητρα - Ειρήνη, δεν είναι εύκολο να αποφανθεί κανείς με βεβαιότητα για το ποιο εμφανίζεται συχνότερα στον γενικό πληθυσμό, αφού οι μεταξύ τους διαφορές κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ονόματα που θεωρούνται διαδεδομένα, όπως το Θοδωρής, συναντώνται σε μόλις 27.000 Ελληνες. Από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψαν 1.010 διαφορετικά ονόματα με τα οποία είχαν βαπτιστεί τουλάχιστον 2 άνθρωποι από το δείγμα, ενώ σχεδόν άλλα τόσα εμφανίστηκαν μόνο μία φορά. Σε αυτά περιλαμβάνονταν σπάνια ονόματα όπως Ειλικρίνεια, Δευκαλίωνας, Αμβροσία και Φρειδερίκος.

Ο κ. Φουνταλής χρησιμοποίησε ως δείγμα τα 97.072 άτομα που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το φθινόπωρο του 2008. Στη συνέχεια, τα επεξεργάστηκε ηλεκτρονικά και έφτιαξε ένα πρόγραμμα με το οποίο έγιναν οι στατιστικοί υπολογισμοί. Τα αποτελέσματα του εγχειρήματος και τον πλήρη πίνακα που προέκυψε από την έρευνα δημοσιεύτηκαν μαζί με τις διαδικαστικές λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του κ. Φουνταλή

"Παρότι το δείγμα του ΑΣΕΠ δεν είναι αντιπροσωπευτικό του γενικού πληθυσμού, δεν θεωρώ ότι αυτό παίζει σπουδαίο ρόλο, αφού στην Ελλάδα το όνομα σχεδόν ποτέ δεν εξαρτάται από το μορφωτικό επίπεδο των γονέων ή την ηλικία του ατόμου, αλλά από το πώς λέγονται οι γιαγιάδες και οι παππούδες του. Η μόνη αντιπροσωπευτικότητα που μπορώ να πω ότι ίσως επηρεάζει τα αποτελέσματά μου είναι η ''τοπικότητα''. Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, δεν νομίζω ότι τα αποτελέσματα στρεβλώθηκαν, γιατί το δείγμα ήταν τεράστιο", λέει ο κ. Φουνταλής.

Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ
Από πού προέρχονται τα ονόματα

Γεώργιος: Προέρχεται από το αρχαιοελληνικό γεωργός.
Δημήτριος: Ο αφιερωμένος στη Δήμητρα. Το Δήμητρα προέρχεται από το δη (γη) και μήτηρ (μητέρα).
Ελένη: Αρχαιοελληνικό. Σημαίνει φωτεινή, αστραποβολούσα.
Κωνσταντίνος: Προέρχεται από τη λατινική λέξη constans και σημαίνει ο σταθερός, ο αποφασισμένος, ο βέβαιος.
Μαρία: Προέρχεται από την εβραϊκή λέξη Marjam και σημαίνει αυτή που πικράθηκε αλλά υψώθηκε και δοξάστηκε.
Αικατερίνη: Προέρχεται από το κατ' εαρινή και σημαίνει εαρινή, ανοιξιάτικη.
Ιωάννης: Προέρχεται από την εβραϊκή λέξη Yokhanan που σημαίνει η χάρη του Θεού.
Βασιλική: Σημαίνει εκείνη που ανήκει στον βασιλιά.
Νικόλαος: Προέρχεται από τις λέξεις νίκη και λαός.
Χρήστος: Παράλληλη γραφή του Χριστός. Λιγότερο πιθανή θεωρείται η εκδοχή να προέρχεται από το επίθετο χρηστός, δηλαδή χρήσιμος.
Αννα: Προέρχεται από την εβραϊκή λέξη Hannah που σημαίνει χάρη, ευλογία του Θεού.
Αναστασία: Προέρχεται από το ουσιαστικό "ανάστασις".
 πηγή: ΕΘΝΟΣ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΣΤΙΣ 7:00 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Στις 7 η ώρα αρχίζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο, για τον απολογισμό, όπως αναφέραμε και χθες, των όσων έχουν γίνει και δεν έχουν γίνει. Η συζήτηση αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρων, καθότι σήμερα, ο λαός των Μεγάρων θα έχει την ευκαιρία να μάθει για όσα απασχολούν την πόλη μας. Μάλιστα σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, κρίνεται αναγκαία και η συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να παρέμβει και να θέσει τα ερωτήματα του, στους δημοτικούς  συμβούλους, στην διοίκηση, αλλά και προσωπικά στον ίδιο το Δήμαρχο. Ελπίζουμε μόνο να υπάρξουν και απαντήσεις…

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Μεγάλη δημοσκόπηση έρχεται να κάνει ποδαρικό στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΝΩΜΗ» σε λίγες μέρες, μετρώντας τις αντιδράσεις του κόσμου σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της πόλης, τα προβλήματα και αυτά που έγιναν, η δεν έγιναν. Μεγάλο ενδιαφέρων, θα έχει επίσης και η θέση του κόσμου, έναντι των τοπικών συνδυασμών και των τοπικών εκπροσώπων. Μια δημοσκόπηση, που θα δώσει τα δικά της συμπεράσματα, ενόψει μάλιστα και τον δημοτικών εκλογών του χρόνου τον Μάιο.

 

ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΕΝΕΡΓΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ;


Όπως κόβει την κορδέλα στην εικόνα δίπλα ο Δήμαρχος Μεγάρων, εγκαινιάζοντας τον σταθμό άμεσης ανάγκης με το δημοτικό ασθενοφόρο, έτσι κόπηκε και το νήμα της ζωής ενός συμπολίτη μας το Σάββατο την νύχτα. Δυστυχώς έμελε να τύχει η κακιά στιγμή και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο άτυχος άνθρωπος, έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, βαριά και όπως αποδείχτηκε, μοιραία, τραυματισμένος. Και ενώ η αστυνομία, έφτασε άμεσα και οφείλουμε να το τονίσουμε αυτό, το ασθενοφόρο, εκείνη την στιγμή που ήταν άμεση η ανάγκη, δεν ήταν πουθενά. Το αποτέλεσμα, ήταν να έρθει μετά από μισή ώρα ασθενοφόρο από το Θριάσιο, να παραλάβει τον άνθρωπο, ο οποίος όμως ήδη είχε χάσει την ζωή του. Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν, είναι πολλά. Και απευθύνονται αποκλειστικά στον Δήμαρχο. Που ήταν κ. Δήμαρχε το δημοτικό ασθενοφόρο; Υπάρχει; Είναι διαθέσιμο; Αν δεν είναι, γιατί δεν είναι; Έχετε γνώση του θέματος; Νομίζουμε και θεωρούμε αυτονόητο, πως επειδή υπάρχει και νεκρός, ο δήμος θα πρέπει να πάρει επίσημη θέση. Προτού μετρήσουμε τον δεύτερο νεκρό…

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Εκδήλωση για την ημέρα του περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) ετοιμάζει ο δήμος Μεγάρων, αφού εκείνη την ημέρα, η πόλη δεν θα μοιάζει όπως τις άλλες μέρες. Στον κεντρικό δρόμο μάλιστα στην οδό 28ης Οκτωβρίου, θα στηθούν εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και πάγκοι με βιβλιοπωλεία και ανθοπωλεία της πόλης μας. Παράλληλα, στον κεντρικό δρόμο, θα μπορούν να κινούνται μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες, προσφέροντας μια διαφορετική, αλλά ιδιαιτέρως πολιτιστική εικόνα στο κεντρικό σημείο της πόλης μας. Και νομίζουμε πως η συμμετοχή κάθε πολίτη, κρίνεται απαραίτητη. Για να περάσουμε ένα μήνυμα, πως στα Μέγαρα, μια καθόλου τσιμεντοποιημένη περιοχή της Αττικής, ξέρουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον.   

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρων αναμένεται το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης με θέμα συζήτησης, τον απολογισμό για όσα έχουν γίνει, η δεν έχουν γίνει. Ο κόσμος, είναι δεδομένο, πως περιμένει από την διοίκηση και τον Δήμαρχο να ανοίξει τα χαρτιά του, όπως επίσης αποτελεί δεδομένο, πως περιμένει και από την αντιπολίτευση, να τεθούν οι ενστάσεις εκείνες, που τυχών, θέσουν κάποια θέματα-προβλήματα σε μια άλλη βάση. Για να δούμε τι θα δούμε. Ελπίζουμε πάντως, να κυριαρχήσει ο δημοκρατικός διάλογος και να μην βρεθούμε πάλι θεατές, μια κωμωδίας με κουβέντες θεατρικής επιθεώρησης, από τους τοπικούς άρχοντες της τοπικής κοινωνίας μας. Ίδωμεν…

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

BLOG-ΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Άνοιξε η αυλαία για το νέο τοπικό blog, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΜΕΓΑΡΩΝ. Σε τούτο το ξεκίνημα, θεωρούμε απαραίτητο να ξεκαθαριστούν τα βασικά. Δημοσιεύουμε ειδήσεις για την πόλη μας από αγάπη και ενδιαφέρων. Δεν διαλέγουμε στρατόπεδα και δεν κρίνουμε κατά το δοκούν. Συντάκτες είναι όλοι οι πολίτες και ειδήσεις τα παράπονα τους, οι καταγγελίας τους, όπως και οι επευφημίες τους. Για τον οποιοδήποτε προσφέρει στην πόλη μας. Από τον δήμαρχο, μέχρι τον τελευταίο πολίτη. Η κριτική είναι υγεία και η επικοινωνία, Δημοκρατία. Όποιος αντέχει, ας ακολουθήσει… Καλή αρχή!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ;


Για Πέμπτη συνεχή εβδομάδα, η εγκληματικότητα κυριάρχησε στην τοπική ειδησεογραφία. Για ακόμη μια φορά το ζήτημα, τίθεται στην πρώτη γραμμή, καθότι μετά την οργή των πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, ακολούθησε και η συμπλοκή δυνάμεων της αστυνομίας με ομάδα τσιγγάνων, με αποτέλεσμα 6 τραυματίες. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, το ζήτημα της εγκληματικότητας, δεν λύνεται με λόγια, σχέδια (υπό σκέψη ακόμη) και υποσχέσεις. Απαιτούνται έργα. Αποφασιστικά. Η διοίκηση για ακόμη μια εβδομάδα, φαίνεται να αδυνατεί να σταθεί μπροστά στο πρόβλημα. Ενδεικτικό αυτού του κλίματος, η αδιαλλαξία και η αντίφαση στις τοποθετήσεις του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης, στα επιμέρους ζητήματα, που τίθενται καθημερινώς αλλά και που εκφράστηκαν από τον ίδιο το λαό των Μεγάρων.  Και επιτέλους θα πρέπει ο δήμαρχος να αποφασίσει, αν τελικά είναι η όχι αρμόδιος να παρέμβει στο ζήτημα. Διότι την μία δηλώνει πως θέλει να πάει να γκρεμίσει τους καταυλισμούς, αλλά τον εμποδίζει το κράτος, λόγω του ότι υπάρχει ανοικτή εκκρεμότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων (λες και πρόκειται να πάνε οι τσιγγάνοι να νομιμοποιήσουν τις παράγκες) και από την άλλη, λέει πως πήγε και γκρέμισε καταυλισμούς, ερχόμενος αυτόματα σε πλήρη αντίφαση.  Από την άλλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λαγός, μιλώντας στο συμβούλιο, ανέφερε πως σε μια διαλυμένη οικονομία, δεν μπορεί μια δημοτική αρχή να κάνει απολύτως τίποτα. Κάτι που τόνισε και ο ίδιος ο δήμαρχος, λέγοντας πως δεν είναι αρμόδιος ο δήμος για αυτά τα ζητήματα, αλλά το υπουργείο προστασίας του πολίτη. Αμέσως μετά όμως, μίλησε για σχέδιο, αντιμετώπισης του φαινομένου, το οποίο όμως δεν είναι σε θέσει να φέρει στο φως ακόμη. Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν, είναι πολλά. Αν δεν είναι αρμόδιος ο δήμος, με ποια δικαιοδοσία και πια ευθύνη καταστρώνει σχέδιο; Για να το εκτελέσει ποιος; Τελικά τι ισχύει; Ποιος έστειλε τους αστυνομικούς στους τσιγγάνους, σχεδόν άοπλους και απροετοίμαστους; Περιέχει τέτοιες εφόδους το σχέδιο. Και γιατί από την στιγμή, που το ζήτημα είναι πλέον πολύ σοβαρό, συνεχίζει να κυριαρχεί αυτή η μυστικοπάθεια. Όταν μιλάς για την ώρα της αλήθειας, δεν μπορείς παράλληλα, να συντηρείς και ένα μυστικό.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΗΡΩΕΣ


Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί με τους υπαλλήλους του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ έχει αρχίσει να παίρνει άσχημη τροπή. Οι υπάλληλοι του προγράμματος, παραμένουν απλήρωτοι (τελευταία μισθοδοσία 27 Μαρτίου) και δυστυχώς ανενημέρωτοι. Όλο για πληρωμές ακούν, όλο για προκαταβολές, όμως τελικώς δεν φαίνεται να κινείται κάτι. Τα παράπονα των υπαλλήλων είναι καθημερινά και έντονα και απαιτείται άμεση παρέμβαση του ίδιου του δημάρχου για να λυθεί το πρόβλημα. Εκτός και αν είναι επιλογή και απόφαση του ίδιου, να υπάρξει στάση πληρωμών την δεδομένη χρονική στιγμή. Κάτι, που φαίνεται να δηλώνει στενή συνεργάτης του, ακόμη και στους ιδίους τους υπαλλήλους, όταν βρίσκεται στριμωγμένη…

 

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ!


Παρέμεινε στην β’ κατηγορία τελικά ο Βύζας Μεγάρων και αυτό δεν μπορεί να μην θεωρείται επιτυχία, αν σκεφτεί κανείς, τα οικονομικά προβλήματα αυτής της ομάδας. Κι όμως, με την στήριξη του λαού των Μεγάρων, η οποία κρίνεται εκπληκτική και συγκινητική, η ομάδα κατάφερε να παραμείνει στη ζωή. Ο Βύζας έχει ιστορία και αυτή θα πρέπει να προστατευτεί με κάθε μέσο. Όλοι μαζί ενωμένοι. Κόσμος, επιχειρηματίες και διοίκηση του δήμου.  Να βρεθούν κάποιοι χορηγοί, ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να ορθοποδήσει. Να δοθεί γιατί όχι και κάποιο κονδύλι στην ομάδα σαν ενίσχυση. Δεν είναι πεταμένα λεφτά. Η ομάδα είναι ένα βήμα πριν την μεγάλη και πρώτη κατηγορία. Ας κάτσει να σκεφτεί ο καθένας ξεχωριστά, τι σημαίνει θυσία για μια χρονιά, άλλα άνοδο στην σούπερ λίγκα την άλλη. Ποια τα οφέλη για την ομάδα, αλλά και την πόλη.

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ


Διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, πως η διοίκηση του δήμου, δεν είναι καθήλην αρμόδια να αντιμετωπίσει την παραβατικότητα καθότι δεν οπλοφορεί και δεν μπορεί να προτάξει τα στήθη της υπερασπιζόμενη άλλους συμπολίτες. Ορθώς λέμε εμείς, πως δεν είναι δυνατόν, ο δήμαρχος να πάρει το όπλο του και να πάει να δώσει την μάχη. Μπορεί όμως να πιέσει το κράτος και τις αρμόδιες αρχές, ώστε να μπορεί να πει με καθαρό πρόσωπο μετά στους πολίτες, πως, ναι, δεν έχω το δικαίωμα να προσπορίσω η να αντικαταστήσω την αστυνομία, έχω όμως το δικαίωμα και την υποχρέωση απέναντι σε όλους εσάς, να πιέσω με όλες μου τις δυνάμεις, τις κρατικές αρχές, να βοηθήσουν την πόλη μας, προτού θρηνήσουμε τον πρώτο νεκρό. Ει δε άλλος, αν δεν μπορεί να βάλει, όχι το χέρι της, αλλά ούτε το δαχτυλάκι της η δημοτική αρχή, για να προστατέψει την πόλη, τότε δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει καν διοίκηση. Άρα καλό σταματήσει να μεταφράζεται η τυχών ανικανότητα της δημοτικής αρχής, σε μη αρμοδιότητα. Ειδικά από τοπικές εφημερίδες, που οφείλουν να παρέχουν αξιόλογη και αντικειμενική ενημέρωση.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ


Πολύ συζήτηση γίνεται γύρο από το ζήτημα του προστίμου που επιβλήθηκε στον δήμο Μεγάρων για την παράνομη σε λειτουργία χωματερή. Να θυμίσουμε, πως στο δήμο, είχε επιβληθεί πρόστιμο 394.000 για παράνομη λειτουργία και για μη μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα λοιπόν με τοπικά δημοσιεύματα, ενώ το πρόστιμο αυτό, κυρώθηκε από τον αρμόδιο ειδικό γραμματέα επιθεώρησης περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Κουρουζίδη, αυτό με απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών ανεστάλησαν (την στιγμή που το κράτος κοιτάει να μαζέψει λεφτά;) οι 300.000 και θα κατατεθεί αίτηση, για να ανασταλεί και το υπόλοιπο ποσό, των 94.000ων. Μάλιστα η απόφαση αυτή πάρθηκε, διότι πείστηκε το δικαστήριο, πως ο δήμος, περιβαλλοντικά, δεν ενεργεί ποια έτσι. Τότε όμως, πλανάται το ερώτημα, γιατί δεν αθωωθήκαμε ολοκληρωτικώς; Δεν έχουμε δει σε κάποιο δικαστήριο, να αναστέλλεται κάποια ποινή, επειδή ο κατηγορούμενος καταφέρνει να πείσει τον δικαστή πως δεν θα το ξανακάνει. Και με αυτό που έκανε; Δεν θα τιμωρηθεί;  Έχει υπάρξει ποτέ απόφαση που να δηλώνει, πως αναστέλλεται η ποινή; Αυτό ακούγεται λίγο, σαν το μένω ώσπου να φύγω. Το ζήτημα όμως που έχει προκύψει και είναι έτοιμο να διαταράξει τα λιμνάζοντα νερά της τοπικής κοινωνίας, έγκειται στο γεγονός, πως φήμες θέλουν, όχι μόνο να μην έχει ανασταλεί το ποσό του προστίμου, για να μείνουν τα χρήματα στο δήμο και να δαπανηθούν για τις απαραίτητες ανάγκες, αλλά ότι έχει κατατεθεί κανονικά και μάλιστα αυτόματα από τις κρατικές υπηρεσίες! Γεγονός που αν αληθεύει, συνοδεύεται πρώτα από ένα μεγάλο ψέμα της διοίκησης και δεύτερον από ένα μεγάλο ακόμη οικονομικό αγκάθι για τον δήμο της πόλης. Νομίζω πως η καλύτερη απάντηση, μπορεί να δοθεί στο δημοτικό συμβούλιο, με τον δήμαρχο να καταθέτει, τα παραστατικά, της απόφασης για την αναστολή του προστίμου. Έτσι απλά, να κλείνουν και οι παραξηγήσεις και οι φημολογίες...

ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΝΤΑΣΗΣ...


Είναι γεγονός, πως τα τελευταία δημοτικά συμβούλια, διακρίνονται από έντονες στιγμές έντασης. Από αυτό όμως, μέχρι το ανταλλάσσονται βαριές και προσβλητικές κουβέντες, απέχει πολύ. Και ειδικά, όταν οι κουβέντες αυτές, προέρχονται από το στόμα του Δήμαρχου. Η δουλειά της αντιπολίτευσης, καλώς, η κακώς, είναι να κρίνει. Από εκεί και πέρα, η εκάστοτε δημοτική αρχή, με επιχειρήματα, οφείλει να απαντά σε όλα, δίχως να εκδηλώνει σημάδια αμηχανίας η ενοχής. Κουβέντες του στυλ: «α, να χαθείς» και «είσαι πολιτικός απατεώνας» νομίζουμε πως δεν τιμούν, ούτε τον δημοκρατικό διάλογο, ούτε τους δημοκρατικούς θεσμούς του δημοτικού συμβουλίου. Ειδικά, όταν μιλούμε για  συνεδριάσεις, που τις παρακολουθεί, τουλάχιστον 30.000 κόσμος από την τοπική διαδικτυακή συχνότητα της πόλης. Γι αυτό, ψυχραιμία...