Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Μείον 500 μόρια οι ιατρικές, μείον 1.000 μόρια οι πολυτεχνικές σχολές

Μείον 500 μόρια οι ιατρικές, μείον 1.000 μόρια οι πολυτεχνικές σχολέςΣε ιστορικά χαμηλά αναμένεται να κινηθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί κάνουν λόγο για πτώση των βάσεων ακόμα και 500 μόρια στις περιζήτητες ιατρικές σχολές, ενώ όσον αφορά στις πολυτεχνικές, η πτώση θα αγγίξει ακόμα και τα 1.000 μόρια. Οπως λέει στο «ΘΕΜΑ» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Φροντιστών κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, θα υπάρχει κατρακύλισμα των σχολών του 2ου, 3ου, 4ου και 5ου επιστημονικού πεδίου. Σε χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν τα ΤΕΙ του 4ου επιστημονικού πεδίου, ενώ τα υπόλοιπα θα έχουν ανοδική τάση λόγω της μεγάλης μείωσης των θέσεων σε σχέση με πέρυσι. Καμία σχολή δεν θα ξεπερνά τα 19.000 μόρια, όπως εκτιμά ο κ. Βαφειαδάκης, ενώ μόνο η Στρατιωτική Ιατρική (ΣΑΣ) αναμένεται να σταθεί στο ύψος της. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ανοδική τάση ενδέχεται να έχουν οι αποκαλούμενες «μεσαίες» στρατιωτικές σχολές, όπως η Ευελπίδων και η Σχολή Αστυνομίας. Καθοδική θα είναι η τάση και στις σχολές ΜΜΕ, στο Πάντειο και τις παιδαγωγικές σχολές. Στις πολυτεχνικές, όπως εκτιμά ο κ. Βαφειαδάκης η πτώση θα ξεκινά από τα 400 μόρια, ενώ αναμένεται να αγγίξει τα 1.000 μόρια. Πτώση αναμένεται και στις Φιλοσοφικές σχολές, ενώ πτωτική τάση θα έχουν οι νομικές και οι ψυχολογικές σχολές, οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μεγάλη απάτη! Επιτήδειοι μολύνουν με ιούς τους υπολογιστές και ζητούν 100 ευρώ για να τους ξεμπλοκάρουν

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μεγάλη απάτη! Επιτήδειοι μολύνουν με ιούς τους υπολογιστές και ζητούν 100 ευρώ για να τους ξεμπλοκάρουνΜεγάλη προσοχή συνιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για επικίνδυνο ιό στους υπολογιστές που παρουσίαζει έξαρση στη χώρα μας και προειδοποιεί για μπλοκάρισμα των υπολογιστών αν δεν πληρωθεί το αντίτιμο των 100 ευρώ. Τι πρέπει να κάνετε αν πέσετε θύμα αυτής της απάτης.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους χρήστες τους διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο ιός «Ransomware» ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ” για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι σε έξαρση αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα.

Διέπρεψαν οι Έλληνες μαθητές στην Βαλκανική Ολυμπιάδα

Ανώδυνα ηλεκτροσόκ στον εγκέφαλο βοηθούν στα μαθηματικάΔύο αργυρά μετάλλια, δύο χάλκινα και μία εύφημη μνεία κατέκτησαν οι Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν στην 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας από 21 έως 26 Ιουνίου, με την συμμετοχή χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μελάς Δημήτριος Χρυσοβαλάντης, Αθήνα, Αργυρό Μετάλλιο
Μισιακός Παναγιώτης, Αθήνα, Αργυρό Μετάλλιο
Βενιζέλος Γεώργιος, Θεσσαλονίκη, Χάλκινο Μετάλλιο
Καλοσίδης Νικόλαος, Θεσσαλονίκη, Χάλκινο Μετάλλιο
Συτιλίδης Φίλιππος Ιλαρίων, Καστοριά, Εύφημη Μνεία
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, «η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σ’ αυτή τη διοργάνωση συμμετείχαν και εθνικές ομάδες από άλλες χώρες όπως της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής». Συνοδοί των μαθητών ήταν οι Μαθηματικοί: Πέτρος Μπρέγιαννης και Σιλουανός Μπραζιτίκος.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντησε τον Κόσμο... στην Ελλάδα

 Ο καλλιτέχνης συνέθεσε μια εικόνα από 4 φωτογραφίες διαφορετικών τοποθεσιών της Ελλάδας :  μια από την Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης, μια από τη Νίσυρο, μια από τη Μήλο και τέλος μια από την Κεφαλλονιά. Οι εικόνες αυτές παρομοιάζονται με τους πλανήτες Άρη, Αφροδίτη, Σελήνη και Ουρανό, αναδεικνύοντας την ποικιλία και την απίστευτη ομορφιά του φυσικού τοπίου της χώρα μας. Και ακολουθεί η λεζάντα : "Meet the World...in Greece" (Συνάντησε τον Κόσμο ... στην Ελλάδα)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καθυστέρησε το πλοίο; Δικαιούσαι αποζημίωση -Τι προβλέπει η απόφαση

Η μηχανική βλάβη έφερε δεξαμενισμό σε πλοίοΤα κύρια δικαιώματα επιβατών είναι μεταξύ άλλων:
1. Δικαίωμα ενημέρωσης για την τιμή και τα δικαιώματά τους πριν από την αγορά εισιτηρίου και κατά τα διάφορα στάδια του ταξιδιού, ιδίως σε περίπτωση διακοπής.
2. Δικαίωμα ακύρωσης του ταξιδιού (επιστροφή ολόκληρου του κόστους του εισιτηρίου) όταν το ταξίδι δεν εκτελείται σύμφωνα με τον σχεδιασμό.
3. Δικαίωμα εκπλήρωσης της σύμβασης μεταφοράς σε περίπτωση διακοπής (μεταφορά σε άλλο δρομολόγιο και εκ νέου κράτηση) το συντομότερο δυνατό.
4. Δικαίωμα αξίωσης συνδρομής σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης στα σημεία αναχώρησης ή ανταπόκρισης.
5. Δικαίωμα χρηματικής αποζημίωσης υπό προϋποθέσεις, στις περιπτώσεις μακρών καθυστερήσεων ή ακύρωσης ταξιδιού και πάντα στην περίπτωση άρνησης επιβίβασης στα αεροπορικά ταξίδια.
Τραγικό τέλος έδωσε στη ζωή του χθες το πρωί ο 41χρονος Νίκος Τζιανής, μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
ΣΟΚ από την αυτοκτονία μέλους των Ανεξ. Ελλήνων - Τι έγραψε ο ΚαμμένοςΟ 41χρονος άνδρας έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε με την γυναίκα του στη Λάρισα συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία. Πίσω του άφησε ένα γράμμα το οποίο σύμφωνα με το larissanet.gr το «αφιερώνει» σε όλους όσους «τον έφεραν στο σημείο αυτό».
«Δεν μπορώ πλέον να κοιτάξω τους ανθρώπους στα μάτια από ντροπή», γράφει στο σημείωμά του και εύχεται το αίμα του να «γίνει ποτάμι που θα πνίξει όλους όσους έφεραν τον ελληνικό λαό σ' αυτή την κατάσταση». Καλεί επίσης όλους του Έλληνες να «ξυπνήσουν και να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εξέφρασε τον πόνο του αλλά και τον θυμό του που ο φίλος του έφυγε έτσι με αυτόν τον τρόπο.

Όλοι οι φόροι που πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου

Όλοι οι φόροι που πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου- Έχει ήδη αρχίσει η έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ με το χαράτσι
- Μέσα στον Ιούλιο θα πάρουν το εκκαθαριστικό με την πρώτη δόση, όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις
- Μέχρι το τέλος του άλλου μήνα θα έχουν αποσταλεί τα εκκαθαριστικά με τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012
Ενας Γολγοθάς περιμένει τους φορολογούμενους καθώς μέχρι το τέλος του 2013 θα κληθούν να καταβάλλουν συνολικά πέντε φόρους.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ήδη 850.000 έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις και εντός του Ιουλίου θα λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή της πρώτης δόσης.
Ταυτόχρονα η ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει την έκδοση των λογαριασμών με το χαράτσι το οποίο θα καταβληθεί σε 4 δόσεις, ύστερα από τις έντονες πιέσεις της τρόικας να εισπραχθεί όλο το ποσό από το ειδικό τέλος το 2013 και να μην υπάρξει η ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών θα αρχίσει να στέλνει και τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 και 2012. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου και η αποπληρωμή τους θα γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Το Σεπτέμβριο θα σταλούν τα εκκαθαριστικά για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2013, σε 5 μηνιαίες δόσεις.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ
Σοβαρό ατύχημα έξω απο το βενζινάδικο SHEL μετά το νεκροταφείο Μεγαρων.
Μια μηχανή που έκανε προσπέραση σε άλλο όχημα συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα ΙΧ.
Ο οδηγός της μηχανής μεταφέρθηκε άμεσος με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η υγεία του (τον έσωσε το κράνος που φορούσε).
Ο οδηγός της μηχανής ήταν απο την Νεα Περαμο απ οτι μάθαμε.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
ΑΠΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ…
ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ…ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ
ΟΙ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ!

Ενώ δεν δίνονται μεγάλα δάνεια, και όσα δίνονται είναι με το σταγονόμετρο τους απειλούν με κυρώσεις γιατί
δεν «έκοψαν τον λαιμό» τους για να κάνουν αλλαγές πολλών δεκάδων χιλιάδων Ευρώ στα πτηνοτροφεία τους….

Ε ν μέσω δραματικής οικονομι-
κής κρίσης που πλήττει τις
τοπικές οικονομίας της Δυτι-
κής Αττικής με χιλιάδες άνεργους, το
Ελληνικό Κράτος και η Ε.Ε. πιέζουν
ασφ υκτικά γ ια καταιγ ιστικές αλλαγ ές. Α λ-
λαγ ές όμως που δεν είν αι απλά μεταρρυθ-
μίσεις καν όνων, αλλά γ ια τις οποίες απαι-
τούν ται πολλές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ από
κάθε επαγγ ελματία ξεχωριστά. Συνολικά
απαιτούνται αρκετά εκατομμύρια Ευ-
ρώ, σε μια περίοδο που οι τράπεζες
λόγω κρίσης δεν δίνουν παρά ελάχι-
στα ποσά δανείων και αυτά με το στα-
γονόμετρο.
Τώρα «πυρά» της εφ αρμογ ής καν όνων,
δέχον ται οι πτην οτρόφ οι των Μεγ άρων ,
καθώς η περίοδος αλλαγ ής κλωβών ωοτο-
κίας στα πτην οτροφ ία τους έληξε στις 15
Ιουν ίου οριστικά, με αποτέλεσμα και αυτός
ο κλάδος της οικον ομίας της περιοχής ν α
κιν δυν εύει με μερική τουλάχιστον κατάρ-
ρευση.