Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΔΡΑΣΗ: Αντιδράστε στην εξοντωτική φορολογία. Το ακίνητό σου δεν είναι δικό τους! Η εξοντωτική φορολογική πολιτική οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση


Διαβάστε την ανακοίνωση της Δράσης για την νέα εξοντωτική φορολογία στα ακίνητα.
Η Δράση πιστεύει σε μια άλλη πολιτική, με λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος.
Η εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην απόγνωση και στην αδυναμία πληρωμής φόρων, πρέπει να ανατραπεί.

Φόροι που δεν μπορούν να πληρωθούν δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται
Σήμερα η φορολογική συμμόρφωση καταρρέει. Υπάρχουν 2,8 εκατ. πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και πάνω από 600.000 με ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, που αντιμετωπίζουν το φάσμα των κατασχέσεων των λογαριασμών τους, ποινικών διώξεων, πλειστηριασμών των περιουσιών τους κ.λπ.
Είναι απαράδεκτο να σχεδιάζεται ένας νέος φόρος ακινήτων, με δεδομένο ότι 20%-25% των φορολογουμένων, που ισοδυναμούν με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, αδυνατούν να τον πληρώσουν.
Είναι ανήθικο, γιατί διχάζει την κοινωνία, μεταξύ όσων πληρώνουν και εκείνων που δεν πληρώνουν.
Είναι ανάλγητο, γιατί οδηγεί ανθρώπους στην απόγνωση.
Είναι ανέντιμο, γιατί έναν έκτακτο φόρο που επιβλήθηκε με χρονικό ορίζοντα δύο χρόνων, η κυβέρνηση τον μονιμοποιεί και τον διευρύνει, προσθέτοντας μια ακόμη επιβάρυνση σε άλλες δεκάδες επιβαρύνσεις που πληρώνουν οι πολίτες για τα ίδια ακίνητα.
Είναι αναποτελεσματικό, γιατί σκοτώνει κάθε αναπτυξιακή προοπτική, απαξιώνοντας το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας, την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.
Ποιος θέλει να ζει και να επιχειρεί στη χώρα της άδικης και εξοντωτικής φορολογίας;
Η λύση: μειώστε το κράτος - κόψτε τις δαπάνες

Δράση
Πολίτες όχι πελάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου