Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Το ΔΝΤ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση, ο Στουρνάρας καθησυχάζει

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας τις τελευταίες ώρες, με τη ΔΗΜΑΡ να εγκαταλείπει, όπως όλα δείχνουν, την τρικομματική κυβέρνηση προκάλεσαν... αναταράξεις και στο εξωτερικό.
Το ΔΝΤ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση, ο Στουρνάρας καθησυχάζειΤο ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, καλύτερα να... ξεχάσει τη χρηματοδότηση, ενώ οι Ευρωπαίοι ήταν πιο... ψύχραιμοι και ζήτησαν πολιτική υπευθυνότητα και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις μέσα στις επόμενες μέρες ώστε να πληρωθούν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων. Ζήτησαν και εξηγήσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα, αφού οι εξελίξεις τους βρήκαν στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο Έλληνας υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις εξελίξεις, επισημαίνοντας πως παρά τα συμπτώματα εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών, η χώρα θα ανταποκριθεί στις απορρέουσες από το μνημόνιο υποχρεώσεις της για να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και πριν το φθινόπωρο η εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα συνολικού ύψους 8,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου