Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

1η Έκθεση Αγροτουριστικών Προϊόντων, θετικό το πρώτο τετραήμερο Παρουσιάζουμε τρεις ενδιαφέρουσες τοπικές επιχειρήσεις


2013-08-26

Ολοκληρώθηκε με θετικά αποτελέσματα το πρώτο τετραήμερο της πρώτης Έκθεσης Αγροτουριστικών Προϊόντων την οποία διοργανώνει η εταιρεία PR-Promo Events στο λιμάνι της Νέας Περάμου.
Η έκθεση λειτουργησε από τνν Πέμπτη 22 έως την Κυριακή 25 Αυγούστου και θα συνεχιστεί για τέσσερις επί πλέον ημέρες από 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου.
Μεταξύ των εκθετών διακρίναμε τρεις επιχειρήσεις με ενδιαφέρουσα δράση και αντικείμενο και πιστεύουμε ότι αξίζουν της προσοχής μας  τόσο ώστε να τις παρουσιάσουμε στο αναγνωστικό μας κοινό.
Πρόκειται για την εταιρεία

  • «Τσίπουρο Μεγάρων» του Παναγιώτη και της Ευαγγελίας Κακολύρη,
  • Την «Παραγωγό μελιού» οικογένεια Γιάννη και Μαρίας Μουρτζούκου και
  • Την Δήμητρα Παπαπαύλου κατασκευάστρια χειροποίητων κοσμημάτων
Το περίπτερο της οικογένειας Κακολύρη "Τσίπουρο Μεγάρων". Μητέρα, Ευαγγελία και κόρη Μαρινέτα παρουσιάζουν τα προϊόντα της επιχείρησης σε διάφορες συσκευασίες
Το Τσίπουρο Μεγάρων είναι επιχείρηση αποστάξεως οινοπνεύματος.
Τα παραγόμενα προϊόντα είναι τσίπουρο, ούζο και «λεμοντσέλο», ένα γλυκόποτο οινοπνευματώδες ποτό με βάση το τσίπουρο και συμπλήρωμα από σιρόπι και φλούδα λεμονιού.
Η οικογένεια δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό εδώ και δύο περίπου χρόνια και διαθέτει τα προϊόντα της επιχείρησής τους χονδρικά εκτός Μεγάρων αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα στα Μέγαρα.

Δύο από τα τρία περίπτερα της οικογένειας Μουρτζούκου όπου διαθέτουν αποξηραμένα σύκα και κελυφωτό φιστίκι
Το περίπτερο της οικογένειας Μουρτζούκου με προϊόντα μελιού, και τα "σύνεργα" ψησίματος της "τσεραμιδόπιτας". Οι γεύσεις είναι απίθανες και αξίζει η επίσκεψη στο περίπτερο μόνο και μόνο γι' αυτές!
Η οικογένεια του Γιάννη και της Μαρίας Μουρτζούκου, γνωστή για την παραγωγή και διάθεση μελιού, και άλλων αγροτικών προϊόντων της μεγαρικής γης, διαθέτει κελυφωτό φιστίκι, αποξηραμένα σύκα, βότανα και την παραδοσιακή μεγαρίτικη «τσεραμιδόπιτα» (άζυμη πίτα, χωρίς μαγιά).
Το ενδιαφέρον σημείο της «τσεραμιδόπιτας» είναι ότι οι παραασκευαστές διαφοροποίησαν και εμπλούτισαν την απλή, χορταστική γεύση της πίτας με γεύσεις από τυρί φέτα, μέλι και μερέντα.
Οι πίτες διατίθενται έτοιμες για ψήσιμο στην μεγαρική αγορά από επιλεγμένους φούρνους και άλλα σημεία πώλησης.

Η Δήμητρα Παπαπαύλου χαμογελαστή στο περίπτερό της όπου διαθέτει μεγάλη ποικιλία μοναδικών καλλιτεχνημάτων
Η Δήμητρα Παπαπαύλου εκφράζει το δημιουργικό της ταλέντο με την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων όπως κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκα και δακτυλίδια.
Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιεί είναι γιαλί, χάντρες, κορδόνι, αλυσίδα,, πολυμερικό πηλό.
Το ξεχωριστό καλλιτέχνημα το οποίο επεξεργάζεται είναι τα μοναδικά βιβλία ευχών στα οποία οι προσκεκλημένοι αρραβώνων, γάμων και βαπτίσεων γράφουν τις ευχές τους.

Και τις τρεις αυτές αξιόλογες επιχειρηματικές προσπάθειες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες της 1ης Έκθεσης Αγροτουριστικών Προϊόντων στην δεύτερη περίοδο αλλά και στην 5η Μεγάρων Γη η οποία ανοίγει τις πύλες της στο άλσος Πευκάκια από 5 έως  9 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου