Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πέμπτη νύχτα διαδηλώσεων στην Τουρκία - Συγγνώμη ζητάει η κυβέρνηση.

Πέμπτη νύχτα διαδηλώσεων στην Τουρκία - Συγγνώμη ζητάει η κυβέρνηση
Χιλιάδες διαδηλωτές συνέρευσαν και απόψε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, στην πέμπτη συνεχόμενη ημέρα των παλλαϊκών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης οι οποίες δονούν την Τουρκία, μετέδωσαν ανταποκριτές από το σημείο.
Οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τη συγγνώμη που εξέφρασε νωρίτερα το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για τον τραυματισμό μεγάλου αριθμού διαδηλωτών από την αστυνομία κατά τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής.
«Ήταν λάθος η υπερβολική βία που χρησιμοποιήθηκε αρχικά εναντίον αυτών που κινήθηκαν με κριτήριο της ευαισθησία τους για το περιβάλλον. Ζητώ συγνώμη από τους ανθρώπους αυτούς, αλλά δεν νομίζω ότι χρωστάμε συγνώμη σε αυτούς που προκαλούν ζημιές» ανέφερε ο Αρίντς, ο οποίος αναπληρώνει τον Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται στο εξωτερικό.
Διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται και στην επαρχία Χατάι, στα νότια, όπου έπεσε νεκρός ο 22χρονος Αμπντουλάχ Τζομπέρτ, κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι, ωστόσο η νεκροψία έδειξε ότι το τραύμα δεν προκλήθηκε από σφαίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου