Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Καιρός, Μέγαρα: Όσο δρόσισε .... δρόσισε! Από αύριο ... όλο και θερμότερες μέρες!


2013-07-22

Εξαντλήθηκε η δυνατότητα και αυτού του μετώπου και έκανε πολύ καλή δουλειά, ομολογουμένως! Συννεφιές, δροσιές ακόμα και φθινοπωρινές ποτιστικές βροχές σε αρκετές περιοχές που είχαν επισημανθεί χθες! Οι δροσερές "πεποιθήσεις" του φετινού καλοκαιριού αποδείχθηκαν και πάλι με μέγιστες θερμοκρασίες κάτω από τους 30C σε σταθμούς που πολύ συχνά αυτή την περίοδο δίνουν θερμοκρασίες καύσωνα όπως η Τανάγρα και το Τατόι!
Δεν ξέχασε όμως το καλοκαίρι τελείως τις παλιές του καιρικές συνήθειες και από αύριο κάθε ημέρα θα γίνεται και θερμότερη ώστε να φθάσουμε στις θερμότερες ημέρες αυτού του μήνα και μάλλον και στις θερμότερες από την αρχή του καλοκαιριού μετά την περίπτωση της 21-24 Ιουνίου!
Δεν πρέπει να μιλάμε από τώρα με σιγουριά για καύσωνα, είναι όμως ένα αρκετά πιθανό σενάριο, κυρίως στο τέλος αυτού του μήνα και στην αρχή του Αυγούστου!
Η Δυτική Ελλάδα θα μπει νωρίτερα από ότι η υπόλοιπη Ελλάδα σε αυτές τις συνθήκες καθώς στα ανατολικά το μελτέμι ακόμα θα "αντιστέκεται"!
Τουλάχιστον, το επόμενο διήμερο θα έχουμε θαυμάσιες καλοκαιρινές δροσερές ημέρες, ηλιόλουστες και διαυγείς ενώ σταδιακά θα περάσουμε στην αισθητή ζέστη και τελικά στην έντονη ζέστη!
Εν τέλει, ο Ιούλιος, όσο και αν μας άρεσε η έως τώρα κατάσταση, θα δώσει καποιες ζέστες που "χρωστάει"! Τα ύψη των θερμοκρασιών θα καθοριστούν σε πιο κοντινά στις ημέρες εκείνες δελτία!
Εμείς ας ελπίσουμε να μη μας ταλαιπωρήσουν για πολύ καιρό τα νέα καιρικά δεδομένα που έρχονται! Προς το παρόν, χαρείτε τις ιδανικές συνθήκες του επόμενου 48ώρου!

Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα σε όλους!
Χρήστος Παπαηλίας,
Δασοπόνος & Τεχνολόγος Φυσικού Περιβάλλοντος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου