Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Κλειστός ο Δήμος Μεγαρέων από 12:00 έως τέλος του ωραρίου Οι εργαζόμενοι συμπαραστέκονται στους υπό απόλυση 13 σχολικούς φύλακες


2013-07-11

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας – συμπαράστασης στους 13 σχολικούς φύλακες οι οποίοι ανήκουν στην δύναμη του Δήμου Μεγαρέων και βρίσκονται στο λίγο πριν την απόλυση κάνουν οι εργαζόμενοι στον Δήμο.
Στάση εργασίας από 12:00 έως τέλος του ωραρίου και κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Δήμου..

Στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους μίλησαν ο πρόεδρος του σωματείου Ιερόθεος (Άκης) Καστάνης και ο εκπρόσωπος των 13 σχολικών φυλάκων Δημήτρης Παπαφράγκος.
Απεργία στον Δήμο την Τρίτη 16 Ιουλίου
Ο πρώτος δήλωσε την πλήρη συμπαράσταση των εργαζομένων στους σχολικούς φύλακες και κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση επειδή έρχονται χειρότερα με απολύσεις περισσότερου προσωπικού των ΟΤΑ μετά τους δημοτικούς αστυνομικούς.
Απευθυνόμενος στους δημότες των Μεγάρων ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο είπε μεταξύ άλων: «Δεν είμαστε απέναντι στους δημότες αλλά είμαστε μαζί και σε κοινό αγώνα». Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν δυναμικά την γενική απεργία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Έκκληση αγωνίας έκανε ο εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων Δημήτρης Παπαφράγκος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «Οι σχολικοί φύλακες έχουμε ήδη απολυθεί. Δυστυχώς έρχεται η σειρά και άλλων μέχρι να ξεπουληθούν οι δήμοι και να εκχωρηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση μισθού, είπε, αντέχεται. Η απόλυση όμως δεν αντέχεται με τίποτε».
Την σύμπαράστασή τους με την φυσική τους παρουσία και δηλώσεις έκαναν ο δήμαρχος Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ένωση Πολιτών δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Σταμούλης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντώνης Χοροζάνης.
Παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σακελλαρίου και Βανέσσα Μαυροειδή, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Ζάλης και Κλεάνθης Βαρελάς.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο, Ιερόθεος Καστάνης
Πλάι στον πρόεδρο των εργαζομένων ο εκπρόσωπος των στα Μέγαρα 13 σχολικών φυλάκων Δημήτρης Παπαφράγκος "Ετοιμαζοντει να ξεπουηθούν οι Δήμοι στον ιδιωτικό τομέα"
Συμπαράστση στον πρόεδρο (δ) και στους εργαζόμενους από τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Σακελλαρίου (α) και Αντώνη Χοροζάνη (μ)
Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης: "Σχεδιάζεται η προοδευτική διάλυση των υπηρεσιών υγείας και άλλων κοινωνικών δομών. Επιπλέον περικοπές 13% οδηγούν τους Δήμους σε εξαθλίωση. Δεν πάει άλλο"
Δημοτικός Σύμβουος - Λαϊκή Συσπείρωση Αντώνης Χοροζάνης: "Οργανωθείτε στα σωμεταία σας και μην αποδέχεστε τις υποσχέσεις που σας δίδουν κάποιοι. Μόνο εσείς οι ίδιοι αν αγωνιστείτε θα βγήτε νικήτες στον αγώνα που δίνετε"
Γρηγόρης Σταμούλης: "Διαλύουν την κοινωνία και βάζουν τις κοινωνικές ομάδες να μαλώνουν μεταξύ τους. Δεν είναι λύση οι διαρκείς επιθέσεις σε μισθούς και συντάξεις.Αντιδράστε. Χωρίς καθολική αντίδραση δεν θα λυθούν τα προβλήματά μας. Μας περιμένουν χειρότερες μέρες"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου